Je bent net ouder(s) geworden, maar het ouderschap loopt net even anders dan je van tevoren had verwacht. Onze medewerkers staan voor je klaar om je weer op weg te helpen. Er kunnen verschillende sociale- psychische- of lichamelijke problemen zijn waardoor je tijdelijk extra ondersteuning nodig bent bij de opvoeding/verzorging van je kindje tot één jaar. Elke situatie is anders en vraagt om gepaste ondersteuning.
Een zwangerschap of bevalling kan een moeder zowel fysiek als mentaal uitputten, waardoor ze na de geboorte van haar baby met diverse uitdagingen kan worden geconfronteerd. Maar ook vaders kunnen zich tijdelijk overweldigd voelen. Dit kan resulteren in meer dan normale onzekerheid over de verzorging en opvoeding van de baby. Bij BabythuisZorg begrijpen we dit en staan we klaar om te ondersteunen.
Of het nu gaat om een periode van intens huilen waar ouders zich onzeker over voelen, moeizame hechting met de baby, ondersteuning bij postnatale depressie of in het geval van een mogelijke psychose, andere sociale, psychische of lichamelijke uitdagingen bij ouders, of zelfs wanneer je op de wachtlijst staat voor een moeder-kindhuis. BabythuisZorg is er voor jullie.
Onze toegewijde medewerkers bieden warme begeleiding en staat paraat om gezinnen te helpen, zodat jullie je gesteund voelen tijdens deze bijzondere, maar soms uitdagende periode van ouderschap.
Onze medewerkers komen bij jou/jullie thuis. Zij hebben de kennis en ervaring om je optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je krijgt voorlichting en advies over wat je/jullie kindje nodig heeft en hoe je dit het beste kunt bieden. Samen met de BabythuisZorg medewerker werk je samen naar een situatie waarin je met vertrouwen zelfstandig voor je kindje en je huishouden zorgt.
BabythuisZorg sluit aan op je persoonlijke gezinssituatie. Je werkt aan persoonlijke doelen die voorafgaand samen met jou worden opgesteld. BabythuisZorg wordt op basis van een indicatie gegeven.
Je kunt BabythuisZorg niet zelf aanvragen. Om BabythuisZorg te kunnen ontvangen heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld een verloskundige, huisarts of het (sociaal)wijk team van de gemeente, zij vragen BabythuisZorg voor je aan.
De gemeente bepaalt of er in jouw situatie een indicatie voor zorg en ondersteuning van BabythuisZorg afgegeven kan worden. Hierbij wordt eerst gekeken of je sociaal netwerk (partner/familie/vrienden) ingezet zou kunnen worden. Als er een indicatie is, weten wij ook of er een eigen bijdrage gevraagd gaat worden. We stellen je hiervan op de hoogte.
Lees hier meer over onze medewerkers of onze kwaliteit van zorg. Je kunt hier ook onze folder over BabythuisZorg downloaden.
“Ik trappelde wat in het rond en verzette me, maar toen kwam het vertrouwen en het besef: “ik moet”. Ik gaf me over en jullie hebben me daarbij ondersteund. Hier ben ik jullie altijd dankbaar voor.”
Lees de volledige ervaring van een cliënt die BabythuisZorg heeft ontvangen